....Užívej života dokud můžeš....

Duben 2009

Kouzla s čelenkou

28. dubna 2009 v 19:41 | slecna.info |  Moda 2009
Nudí tě tvůj účes? Chceš vyzkoušet něco naprosto nového, divokého, nespoutaného a zároveň i nekonvenčně elegantního? Slečn@ má pro tebe tip na originální vlasovou kreaci, jejíž styling ti nezabere fůru času a je vhodná do školy, na party i na slavnostnější akce. Mrkni na návod a vyzkoušej!
Budeš potřebovat:
- 1-2 vlasové gumičky
celenky- pinetky
- 2 stejné úzké čelenky
- hřeben
- uhlazující vlasový gel nebo krém
- lak na vlasy pro závěrečnou fixaci
Účes je vhodný pro středně dlouhé vlasy.
Návod:
1. Do čerstvě umytých, ještě vlhkých vlasů vetři přiměřené množství uhlazujícího gelu nebo krému na vlasy a dobře jej pomocí konečků prstů rozčeš po celé délce vlasů.
2. Vlasy pomocí fénu s difuzérem pečlivě vyfoukej. Pokud máš vlnité vlasy, použij při foukání kulatý kartáč.
3. Vlasy sepni gumičkou do volnějšího copu. Cop poté zatoč, obtoč jím gumičku a "drdol" připevni pomocí pinetek. Pro nedbalý look z něj nech trčet konečky do všech stran, aby drdol působil střapatě.
vlasy
4. Pomocí prstů opatrně projeď vrchní část hlavy a opatrně vytáhni z gumičky pár pramenů z prostřední části směrem od čela, ty nech volně. Jednu gumičku umísti blízko čela tak, aby mezi čelem a čelenkou vznikla mírná vlnka. Druhou čelenku umísti ještě o kousek dál a také se snaž, aby mezi čelenkami vznikla další, avšak o něco málo větší vlna.
5. Celý účes zfixuj pomocí laku na vlasy. Hotovo!
vlasy2

Jarní svádění

28. dubna 2009 v 19:39 | slecna.info |  Moda 2009
Jaro je tu! Jaké že barvičky poletí? Určitě neuděláš chybu, když si na sebe pořídíš něco v přírodních odstínech (béžová, krémová, režná), v černé či bíle anebo se zamiluješ do jemných, pudrových odstínů pastelových barviček. Ale neboj, přestože už nefrčí tak křiklavé barvy, nudu v šatníku mít rozhodně nebudeš!

Jako cukrlátko

28. dubna 2009 v 19:37 Moda 2009
Jaro je obdobím krásných svěžích barviček - proč by se tvé líčení mělo omezovat pouze na černé linky a bezbarvý lesk? Vyzkoušej naše super slaďoučké make-up triky a budeš k nakousnutí! Tentokrát představujeme kosmetiku Bourjois, kterou seženeš i u nás a také v mnoha e-shopech.
LÍZÁTKOVÁ LADY
Růžová a něžná lila - to jsou nenahraditelné odstíny, které navíc budou slušet každé. Tyto jemné odstíny krásně rozzáří tvůj pohled a přitom (pokud to nepřeženeš:) působí nenápadně!
NÁVOD NA LÍČENÍ: Nanes na očištěnou tvář make-up, zmatni jej práškovým pudrem a lícní kosti zvýrazni zdravíčky v jemně růžové barvě. Oční víčka popraš malou vrstvičkou očního stínu v světle fialové nebo růžové barvě. Stín nanes také na spodní víčko a nalič řasy. Oči můžeš orámovat tenkou linkou v tyrkysové barvě. Rty si přeleskuj evětle růžovou nebo broskvovou barvičkou a mužeš vyrazit!
lila
JAHODY S CUKREM
Červené odstíny se skvěle hodí k jemným vanilkovým tónům očních stínů a pudru. Líčení pak působí něžně. Vyrážíš na party? Vyzkoušej jasně červený lesk na rty!
NÁVOD NA LÍČENÍ: Použij světlý podkladový make-up a zdravíčka v béžové barvě. Oči zvýrazni poze zhušťující řasenkou a jemným stínem v béžové nebo jemně broskové barvě. Zaměřit by ses měla spíše na zvýraznění rtů - k dennímu líčení se bude hodit lesk v oranžovo-růžové, na party se neboj použít křiklavě červenou rtěnku. Budeš IN!
vanilka
KYSELÉ ŽELÉ
Taky by ses mohla utlouct po barevných želatinových medvídcích? Inspiruj se jimi i v líčení! Žlutá, oranžová, světle zelená - to jsou přesně ty barvičky, na které bys na jaro neměla zapomínat.
NÁVOD NA LÍČENÍ: Zdravíčka v růžovo-oranžovém odstínu podtrhnou tvou přirozenou krásu. Nanes je na podkladový krém pomocí velkého štětce. Oči zvýrazni pouze řasenkou a tlustější zelenou linkou na harním víčku podél řas. Rty dokrášli křiklavě oranžovým leckem a jsi připravena na vše!
liceni2

Udělám z tebe Královnu plesu??

28. dubna 2009 v 19:35 | slecna.info |  Moda 2009
A je to tady. Pro všechny tančící, trsající a plesající nadšence startuje plesové sezóna. Jak se na ni připravit? Co na sebe, abys byla in? Jak se učesat? Jak nalíčit? Poradíme ti!
Pokud chceš vyrazit na ples, doporučuji absolvovat alespoň základní taneční kurzy. Jednak nebudeš na plese sedět jako pecka, neb volná disko zábava se jen tak na každém plese nevidí, a pokud disko rytmy na plese zaslechneš, tak většinou ve velmi pozdních hodinách! A navíc se vyhneš nepříjemnému odmítání tanečníků, neztrapníš se, že neznáš základní kroky a ples si prostě užiješ se vším všudy.
Jaké šaty?
Záleží na tobě, jaké barvy se ti líbí, zda preferuješ dlouhé, či šaty v délce po kolena, nebo jestli upřednostních malé černé koktejlky. Hitem sezony jsou fialové barvy, antické střihy či retro šaty. Každopádně stále platí heslo, že v jednoduchosti je krása.
Dlouhé šaty
Buď opatrná, protože ti dolní konec dlouhých šatů někdo může lehce pošlapat a zničit (vím z vlastní zkušenosti). Na plesy (krom třeba maturitních, či závěrečných hodin v tanečních) nedoporučuji šaty s konstrukcí, či příliš objemnou sukní. Korzetové šaty na poli módních trendů postupně střídají jemné splývavé linie a střihově jednoduché šaty s blýskavými kamínky. Záleží však na tobě, co se ti líbí, v čem se cítíš pohodlně a líbíš se sama sobě!
Koktejlky
Malé, krátké, nesmrtelné a prostě dokonalé. Ty tam jsou pověry, že jsou to šaty jen na firemní párty. V dnešní době jsou velkým hitem také plesového rejdění. Na internetu najdeš nesčetně mnoho střihů, velikostí, šaty se liší zdobením, řasením. Mohou být s ramínky, bez ramínek, se stojacím límečkem. Vybírej, zkoušej a zapoj fantazii, co se týče doplňků.
Krátké šaty
Ty já osobně upřednostňuji. Neomezují pohyb a máš-li pěkné nohy, ukaž je! Co se střihů, barev, zdobení, délek a všeho možného týče, hledej skutečně originální kousky, ať zaujmeš. Možná máš nějaké staré doma ještě z dob tanečních, takže neváhej a vyzkoušej je.
(na obrázku: letošní kolekce Aidana Mattoxe)
prom2
Kde sehnat šaty?
<!--[if !supportLists]-->- Nákup - Nedá se s jistotou tvrdit, zda jsou šaty v dnešní době levnější na internetu či v kamenných obchodech - v kamených si je však můžeš ihned vyzkoušet. Cena obvykle závisí na značce. Nehledáš-li něco extra "spešl" originálního, zkus obchody jako Orsay nebo Camieu.
- Nákup v zahraničí - Ano, bereme Polsko útokem. Více modelů, zajímavější ceny, tak proč se spokojit jen s českým "rybníčkem"?
- Výměna s kamarádkou - Máte s kamarádkou podobné postavy? Můžete si šaty půjčovat navzájem. Nebudou tě tak stát ani korunu a přitom budeš na každém plese v "novém". Jen pozor, abys kamarádce nezničila její oblíbený kousek šatníku.
- Půjčení šatů - Mnoho svatebních salónu nabízí půjčení šatů nejen svatebních. Cena výpůjčky je tuším kolem 500-2000 Kč za den. Ceny se zde mohou výrazně lišit kus od kusu. Šaty ti v salonu obvykle upraví na tvou postavu a i když tišatičky nezůstanou, můžeš se na plese blýsknout ve skutečně exkluzivním modelu.
- Ušití šatů - Pokud ve svém okolí znáš šikovnou švadlenu, neváhej. Šaty tě vyjdou cenově naprosto stejně či i levněji, navíc budeš mít originální kousek naprosto dle tvých představ!
Inspirace: www.krasnesaty.cz, www.verino.cz, www.spolecenske-saty.com, www.aukro.cz
Jak se učesat?
Na ples se můžeš nechat učesat od kadeřníka. V dnešní době to nestojí ani moc peněz, navíc díky profesionálním tužidlům, lakům a zkušeným rukám ti účes vydrží skutečně celý večer. Cena je cca 200-1000 korun. Záleží na salonu a náročnosti účesu.
ucesy
Můžeš se učesat sama. Doporučuji účesy:
- drdol
- natočené prameny
- krepové prameny
- pokud máš krátké vlasy postříbři si je, nebo si řasenkou nějaké prameny obarvi
- použít můžeš zajímavé gumičky, sponky, či čelenky, které se snaž sladit se stylem šatů
Inspirace: Pokud stále nemáš představu, zkus shlédnout nějaké z videí na www.stream.cz od BlaHo.
Jak na nalíčení?
Určitě se nelič úplně novým zkrášlovadlem (většinou zrovna, když se to nejmíň hodí, z líčidla dostaneš alergickou reakci, nebo ti zčervená obličej).
Mé rady:
- Make-upu nepoužívej více jako normálně, spíše se dobře přepudruj a pudr si vezmi s sebou do kabelky. Jako hvězda budeš vypadat, pokud si zvýrazníš lícní kosti vhodně zvoleným odstínem tvářenky.
- Zvol výrazné líčení očí, hitem je kouřové líčení a efektně působí stíny sladěné s barvou šatů.
- Můžeš zkusit nalepovací řasy či ozdobné kamínky.
- S sebou si vezmi parfém a deodorant.
Poslední rada dle poslední etikety: pokud žena nosí na ples boty s otevřenou špičkou, nesmí si vzít silonky. Pokud máš botky s uzavřenou špičkou, silonky si klidně vezmi!
Teď už mi nezbývá nic jiného, než popřát hodně zábavy! Plesy roku 2009 jsou naše!

Modní výstřelek

28. dubna 2009 v 19:34 | slecna.info |  Moda 2009
Přirozenost každé z nás sluší ze všeho nejvíc, tak na co si hrát? Také tvé oblečení by mělo vyjadřovat, jaká jsi ve skutečnosti uvnitř. I tak budeš určitě za hvězdu. Účinkují: vlající sukně lehkých šatů, klapání dřeváčků, jež ti neuvěřitelně prodlouží nohy, a závoj omamné vůně, díky které si ho pomalu, ale jistě omotáš kolem prstu!

VE DNE…
Spontánní
Nemáš ráda velké plánování, jelikož razíš heslo, že ty nejlepší nápady přicházejí úplně samy od sebe. O prázdninách si nejvíce užíváš volna, trávení času se svými kamarády a slunečních paprsků. Neobejdeš se bez vzdušných šatů v jásavé žluté barvě (H&M), pohodlných nazouváků (Baťa), které s tebou půjdou kamkoliv, a svěží citrusovo-květinové vůně Topaz (C-Thru).
Hravá
Smích je nejen v létě tvým jasným poznávacím znamením. Nuda je pro tebe cizím slovem, dokud jsi mladá, chceš si života užívat plnými doušky a vznášet se na vlně bezstarostných radovánek. Kočku z tebe udělají barevné proužkované šaty (Only), až do nebes tě dostanou úžasné dřevěné sandálky (Baťa) a namísto křídel ti jako vznášecí prostředek poslouží dokonalá vůně Fly High plná šťavnatého ovoce (Mexx).
Optimistická
Miluješ dlouhé procházky přírodou, kde vždy načerpáš spoustu sil a dobré nálady. Líbí se ti všechno přirozené, lehké, něžné a vzdušné. Pravou letní vílou se staneš v romantických šatech se žabičkováním (H&M), ke kterým se hodí například klasické dřevěné pantoflíčky (Baťa). A vůně? Ovocná a jásavá -přesně taková je Ocean Sun (Gabriela Sabatini).
SATY1
V NOCI…
Nezávislá
Jsi cílevědomá, ctižádostivá a vždy víš, co skutečně chceš. Nocí proplouváš jako elegantní diva, která si jde přímo za svým, nikam se neotáčí, nic ji nezastaví. Správný šmrnc ti dodají krásné řasené šaty ve švestkové (H&M), krok ti zpříjemní "hadí" dřeváčky (Deichmann) a pravou vůní je pro tebe New York z kolekce Urban Flowers (Avon).
Sebevědomá
Moc dobře znáš své přednosti a rozhodně se je nebojíš využít v pravý čas. Bez problémů se dokážeš seznámit s kýmkoliv a vždy působíš jako sexy kočka, která si lidi kolem dokáže přetáhnout na svoji stranu. V oblékání vsaď na jednoduchost, ale nápadné barvy a střihy, které zdůrazní tvé křivky. Seknou ti šaty růžovky (H&M), vysoké dřeváky (Deichmann) a navonět se můžeš například sladkou toaletkou Fruity Rhythm (Adidas).
Tajemná
Na první dojem druhým připadáš nedostupná a záhadná. Tvojí zásadou je, že o tobě lidi kolem nemusí vědět úplně všechno, a tak nedáš jen tak někomu příležitost, aby tvé já důkladně prozkoumal. Tvá tajemnost však na kluky působí jako hotové afrodiziakum! Na party si vem tmavě modré minišaty (H&M), nazuj pohodlné nazouváčky (Baťa) a očaruj svou kůži tóny sladkých malin, omamného jasmínu a jemných růží - toť parfém True Glow Nightfall (Avon).
saty2

Jaká je tvoje vůně??

28. dubna 2009 v 19:32 | slecna.info |  Testíky
kateSnad každá z vůní má své kouzlo. To však vynikne pouze tehdy, splyne-li s ním tvá duše! Z toho jasně vyplývá, že ne každý parfém je pro každého. Slečn@ ti dá tip na parfémovou novinku, která je vytvořena snad přesně pro tebe! Stačí si najít pár minut a vyzkoušet si náš test.
1. Kdy a kde se cítíš nejvíc ve "své kůži"?
a) Ve vyhřáté postýlce s napínavým románem v ruce.
b) Na party při flirtování s kluky.
c) Na jakémkoliv sportovišti, kde můžeš do sytosti vybít svou nadbytečnou energii.
d) Na divokém rockovém koncertě s kamarády.
2. Jaký je tvůj obvyklý styl oblékání?
a) Praktický, elegantní, módní.
b) Sexy, dráždivý, vyzývavý.
c) Spíše sportovní a jednoduchý.
d) Divoký, originální, výstřední.
3. Do jaké barvy by ses oblékla na první rande, kdybys chtěla na svůj nový objev zapůsobit a zároveň být "svá"?
a) Zvolila bych nějakou jemnou pastelovou barvičku.
b) Křiklavě růžová nebo jasná purpurová - to je ono!
c) Byla by to nějaká veselá barvička, třeba oranžová nebo tyrkysově modrá.
d) Mojí jedničkou je kombinace černé a rudě červené.
4. Jakou máš ráda hudbu?
a) Miluju pomalé rockové balady a zamilované ploužáky.
b) Nejraději se vlním v rytmu žhavých letních hitů.
c) Líbí se mi snad všechno, záleží na mé náladě.
d) Dávám přednost tvrdším rockovým nebo metalovým kouskům.
5. Co se týče tvé povahy, jsi spíše…
a) snílek
b) flirtující dračice
c) kamarádská holka
d) tajemná a často nevyzpytatelná bytost
6. Jaké vůně máš nejradši?
a) jemné květinové
b) sladké jako bonbony
c) svěží ovocné
d) výrazné kořeněné
Vůně přesně pro tebe:
NEJVÍCE ODPOVĚDÍ: a)parfemy
Vůně pro tebe: Parfém Kate od Kate Moss - Lehounká vůně plná růží a kanvalinek, díky které tvůj svět bude ještě o něco růžovější!
NEJVÍCE ODPOVĚDÍ: b)
Vůně pro tebe: Pure Woman od Bruna Banani - Parfém, který není pro všechny! Je určen neposlušným holkám, které si umí užívat života.
NEJVÍCE ODPOVĚDÍ: c)
Vůně pro tebe: Pure Lightness od Adidas - Svěží květinovo-ovocná vůně pro všechny okouzlující sportovkyně.
NEJVÍCE ODPOVĚDÍ: d)
Vůně pro tebe: Rock Muse od Miss Sixty - Parfém s neodolatelnými cypřišovými tóny pro všechny rockové múzy.

Jsi modní znalec??

28. dubna 2009 v 19:30 Testíky
Doslova každý obor má své odborné názvosloví. Není však řeč pouze o sportu, vědě nebo umění, ale také o módě! I když si myslíš, že slova jako bermudy, spandex nebo živůtek tě rozhodně nenechají na vážkách, vyzkoušej si náš test!
Návod: Zapisuj si své odpovědi, dole najdeš správné odpovědi a za každou správnou odpověď si přičti jeden bodík.
  1. BANDEAU je:
    a) Vrchní díl podobný podprsence s rovným výstřihem, který je zhotoven jakoby z jednoho pruhu látky
    b) Nalepené nebo našité ozdobné ornamenty
    c) Jemný prolamovaný vzor na pleteninách a tkaninách
  2. OVERAL je:
    a) Háčkovaný svetřík z jemné příze
    b) Kombinéza
    c) Límec střižený do špic, často zdobený výšivkou.
  3. KAMUFLÁŽ je:
    a) Vzorovaná látka v zemitých barvách, u nás se jí říká maskáčovina
    b) "Falešná" kapsička na přední straně kabátu
    c) Jemná průsvitná síťovina, která se často našívá na povrch topů a společenských šatů
  4. GABARDÉN je:
    a) Umělý len
    b) Výšivka s dírkami v nejrůznějších vzorech. Používá se pro topy, sukně jako vložení nebo all-over.
    c) Velmi hustá, hladká tkanina s příkrým diagonálním obrazem, která vzniká vázáním materiálu
  5. DEEP DYE je:
    a) Hluboký výstřih u šatů a tunik
    b) Speciální stálobarevná látka
    c) Zabarvení látek s cílem dosáhnout dojem podobný batikování
  6. FOIL je:
    a) Potisk oděvů ve zlaté nebo stříbrné barvě
    b) Výšivka na zadní kapsičce kalhot nebo sukně
    c) Roztřepený okraj, tzv. třásně
  7. SMOKE je:
    a) Kouřový odstín pastelových barev
    b) Dámská kravata
    c) Anglický výraz pro ozdobný záhyb uchycený několika řadami ozdobných stehů
  8. ETHNO je:
    a) Oděvní styl z oblastí dálného východu vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    b) Oděvní styl z oblastí jižní Afriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    c) Oděvní styl z oblastí Jižní Ameriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
  9. TVÍD je:
    a) Drobný kostičkovaný vzor
    b) Látka připomínající ruční tkaninu s nestejnoměrným vlněným povrchem
    c) Zimní kabát v délce do půlky stehen
  10. VINTAGE je:
    a) Módní materiály charakteru bavlny s efektem povrchu uspořádaným v proužcích nebo kolejích
    b) Zdobení drobnými perličkami nebo flitry
    c) Optika působící dojmem roztrhanosti, sepranosti
  11. CARDIGAN je:
    a) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek bez límce s výstřihem ve tvaru V
    b) Krátký kabátek, který končí nad pasem - je možné ho zavázat na stuhu nebo zapnout na knoflík či přesku
    c) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek v délce saka s límcem a klopami
  12. TWINSET je:
    a) Blůzka, kterou lze u výstřihu vázat
    b) Kombinace svetru a pletené vestičky ve stejném nebo navzájem sladěném charakteru barev
    c) Rovný kabátek obepínající postavu s dlouhým předním dílem, šosy a zády
moda
Správné odpovědi: 1.a), 2.b), 3.a), 4.c), 5.c), 6.a), 7.c), 8.a), 9.b), 10.c), 11.a), 12.b)

VHODNOCENÍ:

12-10 BODŮ
Ve světě módy se vyznáš! Vždy víš, o čem je přesně řeč a žádný výraz tě nezastihne nepřipravenou.
9-6 BODŮ
O módu se zajímáš, ale je pravda, že nemáš potřebu vědět naprosto vše. V dnešní době slovníků a internetu se přece dá na všechno bleskově dojít!
5-3 BODY
Sledovat všechny ty módní rubriky v předražených časopisech? Jó, tak tohle není tvůj styl! Ani náhodou, jen ty sama víš, co ráda nosíš a zbytek jde mimo tebe…
2-0 BODŮ
Móda? Co vlastně znamená slovo "móda"?

Jaké plavky si vybrat??

28. dubna 2009 v 19:30 | slecna.info |  Testíky
plavkyBlíží se léto a s tím spojené typické letní činnosti. Možná už přemýšlíš o nových plavečkách a okukuješ výlohy obchodů s oblečením. Chceš pomoct s vybíráním? Poradíme ti, a to opravdu objektivně. Prozradíme ti, které plavky krásně podtrhnou tvoji osobnost a na nejvyšší míru splní svůj účel!
Jak se otestovat? Začni v kolonce s nápisem "START" a pak postupuj po jednotlivých šipkách podle tvých odpovědí - dovedou tě do cíle!
test-plavky
TYP A
>> Jsi sportovkyně, která potřebuje plavky, které z ní nejen udělají svůdnou slečnu, ale také budou praktické a nebudou tě nijak omezovat. Dáváš přednost jednodušším stylům a barvám, ale nějaká ta originalita čas od času taky neuškodí!
TIP: 1. Old Navy, 2. O´Neill, 3. Old Navy, 4. Speedo
plavky1
TYP B
>> Jsi veselá a kamarádská, ráda se bavíš. Nudné nesmí být ani tvé oblečení, natož letní plavky. Vyber si zkrátka cokoliv, co to padne do oka a budeš mít radost v něčem takovém vyrazit k vodě za sluníčkem!
TIP: 1. Rip Curl, 2. Old Navy, 3. American Eagle Otfitters, 4. French Connection
plavky2
TYP C
>> Co se oblečení týče, máš super vkus. Upřednostňuješ jednoduchou krásu a eleganci před nápadnými vzory a křiklavými barvami. Každopádně ani to neznamená, že tvé plavky musí být obyčejné a nezajímavé, naopak!
TIP: 1. Old Navy, 2. American Eagle Otfitters, 3. Rip Curl, 4. Andreas Sarda
plavky3

Jsi závislá na své kamarádce??

28. dubna 2009 v 19:28 | slecna.info |  Testíky
"Jsou to kamarádky na život a na smrt. Jedna bez druhé jednoduše nemůže žít." - Dalo by se tak popsat přátelství tebe a tvé nejlepší kamarádky? Jste prima dvojka, nebo úplně jako jeden člověk? Udělej si pár minut na náš test a otestuj vaše sílu vašeho vztahu.
Návod: Začni u políčka "START" a dále postupuj po šipkách podle odpovědí. Jakmile tě šipky dovedou k jednomu z písmenek (A, B nebo C), můžeš si přečíst výsledky níže.
test-kolaz
VYHODNOCENÍ:
A: JAKO JEDNA DUŠE!
Když se trápí jedna, je smutná i ta druhá. Když se jedna z vás zamiluje, ta druhá jí přeje štěstí. A kamkoliv se jde, téměř vždy jste spolu, pokud je to možné. Ano, přesně tak by se dalo charakterizovat vaše úžasné kamarádství. Jste nerozlučná dvojka, kterou nerozdělí nic na světě a sebemenší neshoda váš vztah ještě posílí. Můžeš být šťastná za to, že máš při sobě vždy člověka, který tě podrží a udělá pro tebe vše, čeho je schopen. Ovšem i tady je třeba dodat jeden vykřičník - dej pozor na to, aby se z vašeho přátelství nestala zlatá klícka. Nesmíš se na kamarádku příliš upnout a především měj pochopení i pro to, že občas jedna tvá kamarádka tráví čas s jinými lidmi nebo se svým klukem. Pokud budete k sobě vzájemně tolerantní a budete se ve všem podporovat, je váš vztah naprosto ideální!
B: SESTRY V AKCI!
Ty a tvá kamarádka jste pěkně vykutálená dvojka. Rády společně vymýšlíte společná dobrodružství, chcete se bavit a užívat si života. Nevíte, co je to nuda, a rozhodně vaše kamarádství není světu uzavřeno. Ačkoliv si jedna s druhou rozumíte jako s nikým jiným, klidně mezi sebe občas pustíte jiné lidi nebo se jdete bavit s celou partou. Nedá se říct, že byste trávily všechen volný čas pouze spolu, ale tajnosti a holčičí záležitosti řešíte zásadně jedna s druhou a víte, že si můžete vzájemně stoprocentně důvěřovat. Co může být lepšího? Gratulujeme!
C: VZÁJEMNÁ OPORA
Sama moc dobře víš, že nejsi typ člověka, který se upne na jednu jedinou kamarádku a nevšímá si ostatních kolem. Ba ne, ty se ráda bavíš, máš hromadu kamarádů a neustálé holčičí švitoření, to prostě není tvůj styl. Přesto jistě musíš uznat, že mezi všemi kamarádkami je jedna dušička, která je ti přeci jen nejblíž a kdykoliv potřebuješ pomoct, je to právě ona, komu se nejčastěji vyzpovídáš ze svého trápení nebo vybrečíš na rameni. Pokud to tak vyhovuje vám oběma, není v tom jediný problém. Zamysli se však, jestli tvá kamarádka (pokud touží spíše po přátelství typu A nebo B) nemá občas pocit, že jsi jí dobrá jen tehdy, když potřebuješ pomocnou ruku. Proto jí nezapomeň všechno, co dělá ona pro tebe, oplácet stejnou měrou!

Šaty do tanečních

28. dubna 2009 v 19:24 | google.cz |  Moda 2009
Obrázek “http://www.coolboutique.cz/_images/fullsize/img471ef58264c8a.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Obrázek “http://www.coolboutique.cz/_images/fullsize/img471ef60b19376.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Obrázek “http://www.coolboutique.cz/_images/fullsize/img4742f32b0b788.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Obrázek “http://www.coolboutique.cz/_images/fullsize/img471ef54f3e3a2.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Vyhodnocení za duben

27. dubna 2009 v 19:03 Kdo je hezčí??

Takže v dámském kole vyhrává Adriana Sklenaříková.




Let’s Dance 2 Street Dance-obsah filmu

24. dubna 2009 v 20:04 Let’s Dance 2-Film
Originální název: Step Up 2 the Streets
Žánr: Drama, Hudební, Romantický
Rok výroby: 2008
Režie: Jon Chu

Popis filmu

Když vzpurná Andie, která nadevše miluje Street Dance, začne studovat na Marylandské škole umění, snaží se zapadnout a přitom si udržet starý styl života. Když spojí své síly s nejlepším tanečníkem školy Chasem, aby vytvořili formaci a zvítězili v taneční soutěži The Street, najde způsob, jak žít svůj sen a při tom propojit své dva oddělené světy.

Choreografie Let's Dance 2 Street Dance se opět ujal Jamal Sims (stejně jako v Let's Dance, v českých kinech v létě 2006, pozn. SPI) a jako host se ve filmu objeví i hvězda Let's Dance, Channing Tatum, jako bratr Andie.
Let’s Dance 2 Street Dance



Obsah Kouzla králů

24. dubna 2009 v 10:30 Kouzla králů-pohádka
Originální název: Kouzla Králů
Rok výroby: 2008

Dlouhý popis filmu.Na zámku Žleby a na hradě Kost natáčel Zdeněk Zelenka pohádku "Kouzla králů" a rozehrál svůj pohádkový příběh ve dvou královstvích. V tom prvním vládne zlý král Vladan, který svými dobyvačnými válkami sužuje celou zemi. Druhé království je ukryto za velikým jezerem, panuje tu hodný král Dobromil a lidé se tu mají jako v pohádce. Nedotknutelnost tohoto království prý zaručuje kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci.

A právě o ně začne usilovat královna ohně, která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou královnou vod. Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu v ohnivý plamen. Protože žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil, Dobromil se pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, aby tam našel nějakého statečného mládence. A jednoho skutečně objeví: jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada.

Tadeáš princeznu skutečně vysvobodí, a jak se dalo čekat, líbí se nejen ona jemu, ale i on jí. Ale radost z vítězství nad královnou ohně netrvá dlouho. Když se Tadeáš vrací domů pro své rodiče, aby je přivedl na svatbu, čekají na něj královi vojáci, hladomorna a navíc přijde o kouzelný prsten, jediný způsob, jak se dostat zpátky ke své milované Marianě. A královna ohně se svým novým spojencem už mají připravený plán, který má umožnit Vladanovi ovládnout celou Dobromilovu říši a jí konečně získat vytoužený šperk. Jenže Tadeáš se nevzdává...